“DORN” -methode

Met het beenlengteverschil wordt in dit geval bedoeld, het lengteverschil van de benen, welke veroorzaakt wordt door de ruimte tussen de gewrichtsvlakken van de enkel, knie en vooral het heupgewricht.

Indien rugwervels door scheefstand onder druk komen te staan, gaan deze pijnklachten geven. Pijnuitstraling in het been en knieklachten zijn hier vaak het gevolg van. Scheefstand van wervels tussen de schouderbladen kunnen het naar links en rechts kijken bemoeilijken.

Ik gebruik enkel de duimen om verschoven wervels voorzichtig terug te brengen in de juiste stand, waarbij tegelijkertijd ook het bindweefsel tussen de wervels wordt losgemaakt, zodat de doorbloeding van de weefsels wordt bevorderd. Dorn therapie wordt vooral toegepast bij beenlengteverschil, bekkeninstabiliteit, ruggegraatsverkromming (scoliose, kyfose), hoofdpijn en migraine, duizeligheid en allerlei andere (pijn-)klachten van het bewegingsapparaat. Deze methode heeft ook een gunstig effect op alle organen.

Bij de onderstaande contra-indicaties mag de Dorn-methode niet worden uitgevoerd.
– acute hernia
– (bot-) kanker
– vergevorderde osteoporose
– acute migraine
– acute ontstekeningen
– na een ongeluk, zonder een arts te hebben bezocht
– botbreuken
– verlammingsverschijnselen, …

De Breuß massage

Deze massage is een op zichzelf staande massage en kan daarnaast prima worden toegepast voorafgaand aan of volgend op een Dorn behandeling.